Campania Clujul sustine Expediţia românească Manaslu continuă în această săptămână cu un concert de excepţie. Trupa Straight from the Bottle va concerta joi, 26 septembrie,în clubul My Way pentru susţinerea celor patru alpinişti clujeni plecaţi să cucerească Vârful Manaslu din Himalaya. Toate încasările din bilete vor fi donate integral Expediţiei Mănăslu 2013. Preţul unui bilet de intrare este de 8,156 lei.

Proiectul “Expediţia românescă Himalaya, Manaslu 8156” este o iniţiativă ce a reuşit să formeze o echipă din unii dintre cei mai buni alpinişti din Transilvania. Scopul acestei echipe este de a reuşi ascensiunea vârfului Manaslu, ce se înalţă la 8.156 metri deasupra nivelului mării.

În semn de solidaritate cu cei patru alpinişti plecaţi să scrie istorie în Himalaya, susţinătorii proiectului au lansat Campania „Clujul susţine Expediţia Romanească Manaslu”, care se desfăşoară începând cu data de 16.09.2013. Prin intermediul acestei campanii, toţi clujenii, şi nu numai, sunt invitaţi să susţină recordul încercat de cei patru alpinişti timp de două luni prin stabilirea propriilor recorduri cu marca orasului Cluj-Napoca: 8156 metri/ 8156 masaje/ 8156 tricouri/ 8156 brăţări pentru 8156 de clujeni.

Expediţia Manaslu 2013 a început pe 28 august 2013 şi va dura până la jumătatea lunii octombrie.

Echipa este compusă din patru persoane ce au împreună experienţa a peste 20 de expediţii pe 4 continente:

Vlad – alpinist şi artist plastic

Adi – alpinist şi inginer

Vasile – Salvamontist Cluj

Mihnea – alpinist şi geograf

Reuşita ar reprezenta prima ascensiune a unui vârf de peste 8000 de metri pentru o echipa clujeană şi un record de vârstă pentru cel mai tânăr român pe un vârf de peste 8000 metri (23 ani).

Acest proiect constituie un prim pas al unui proiect mai amplu care presupune ascensiunea unor vârfuri din Himalaya, pe rute dificile, într-un stil modern, fără ajutorul şerpaşilor şi al oxigenului suplimentar.

Campania „Clujul susţine Expediţia Romanescă Manaslu” este o iniţiativă a comunităţii http://centraladeescalada.ro/ şi a partenerului medical al expediţiei MensSana In CorporeSano (http://menssana-in-corporesano.com/), pentru primii clujeni din istorie care escaladează un vârf de peste 8000 de metri.

AM