Preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că poziţia partidului pe care îl conduce va fi una clară, asumată, exprimată în urma analizării proiectului RMGC de către o comisie specială a Parlamentului.

În acest sens, el a spus că este naturală decizia sa ca asupra acestui proiect parlamentarii să voteze deschis, pentru ca toată lumea să le cunoască poziţia.

În privinţa faptului că proiectul de lege a primit aviz negativ de la Ministerul Justiţiei, Crin Antonescu a menţionat că nu se poate discuta despre aprobarea în parlament fără o aprobare din partea ministerului.

„După atâţia ani trebuie să luăm o decizie. Chiar dacă astăzi nu e foarte confortabil să discutăm pe această temă, eu încerc să văd partea bună, şi ce se întâmplă acum în stradă este un semn bun pentru democraţie”, a declarat Crin Antonescu, la Cluj.

Acesta a mai spus că în calitate de preşedinte al Senatului va susţine efectuarea unei dezbateri reale pe subiectul exploatării de la Roşia Montană în cadrul comisiei speciale a Parlamentului, după ce Comisia Unesco a Parlamentului, care a inspectat locaţia, s-a pronunţat pentru proiect şi a ocolit în cadrul dezbaterii locale, experţii în patrimoniu care se opun exploatării RMGC, susţinând dezbaterea doar alături de angajaţii Gold Corporation.

Ministerul Justiţiei a semnalat la respingerea proiectului faptul că statul ar permite tocmai companiei private să exproprieze după bunul plac, în numele statului, proprietăţile localnicilor.