Ziarul Făclia (http://www.ziarulfaclia.ro/): Protest împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, la Cluj: Cu cianură nu te poţi spăla pe mîini, publicat la categoria Social.

„Aproape 5.000 de oameni au participat duminică, la Cluj-Napoca, la un protest împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană.

Manifestanţii s-au adunat la ora 17:00 în Piaţa Unirii şi au afişat pancarte şi bannere pe care se putea citi: „Parlamentari, nu înstrăinaţi ce nu vă aparţine!”; „România nu gustă cianura!”; „Ei, aur; Noi, cianură”; „Gîndesc, deci nu cred reclamele RMGC”; „Chevron, go home!”; „Trei guverne-au încercat/ Însă noi nu le-am lăsat”; „Nu distrugeţi ce nu puteţi construi. Salvaţi Roşia Montană!”; „Băsescu, RMGC/ Aceeaşi mizerie!”; „Avize ilegale/ De la ministere penale”; Protest-6„Profitul vostru/, protestul nostru!”; „Dacă noi vom tăcea/, Pietrele vor striga!”; „Aurul aparţine pămîntului. Salvaţi Roşia Montană!”; „Revoluţia începe la Roşia Montană”; „Trădarea de ţară/ În aur se măsoară”; „Ministerul Mediului/ Este scalvul Goldului”; „Nu ne vindem ţara!”; „Nu distrugeţi munţii! Salvaţi Roşia Montană!”; „14 ani de rezistenţă arată că se poate. Continuăm împreună şi cîştigăm!”; „Viitorul Roşiei Montane = Viitorul României”; „Cu cianură nu te poţi spăla pe mîini”; „Vrem natură, nu cianură!”; „Avem cu toţii o rană: Roşia Montană”; „Vrem cianură/ Pentru dictatură!” ş.a. De asemeni, au fost scandate lozinci împotriva proiectului RMGC.”

Ziua de Cluj (http://ziuadecj.realitatea.net/): Protest împotriva exploatării de la Roşia Montană la Cluj; sutele de participanţi au paralizat traficul în centru

„Mai bine de o mie de clujeni au ieşit în stradă duminică după-masă pentru a protesta împotriva deciziei Guvernului de a aproba exploatarea aurului de la Roşia Montană. ntre protestatari s-a aflat şi soţia primarului Emil Boc, Oana.

Manifestanţii au protestat timp de aproape o oră în piaţa Unirii, după care au pornit într-un marş pe Eroilor, prin faţa Prefecturii şi a Primăriei şi s-au întors apoi, pe strada Napoca, în piaţa Unirii, pe acelaşi traseu şi în mare parte cu aceleaşi scandări din iarna trecută, când se protesta împotriva lui Traian Băsescu. „Băsescu, RMGC, aceeaşi mizerie”, „Trei guverne ne-au încercat, însă noi nu i-am lăsat” sau „Avem cu toţii o rană: Roşia Montană” sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele, afişele şi mesh-urile purtate de manifestanţi.”

Foaia Transilvana (www.ftr.ro) – Niciun articol despre mitingul de duminică.

Monitorul de Cluj (http://www.monitorulcj.ro/) – GALERIE FOTO: Peste 1500 de clujeni cer demisia lui Ponta

„Peste 1500 de persoane protestează în Piaţa Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca şi cer demisia premierului Victor Ponta pe care îl acuză de schizofrenie pentru că în calitate de premier a aprobat proiectul Roşia Montană şi l-a trimis spre aprobare Parlamentului, dar în calitate de deputat se opune proiectului. – See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/27594-peste-1500-de-clujeni-cer-demisia-lui-ponta#sthash.2kajy4AD.dpuf”

Ştiri de Cluj (www.stiridecluj.ro) – Salvați Roșia Montană! Mii de clujeni au protestat în Piața Unirii – FOTO și VIDEO

„Circa 5.000 de persoane au protestat în Piața Unirii și au cerut salvarea zonei de la Roșia Montană.

Mulțimea s-a strâns în Piața Unirii la ora 17.00, iar după circa o oră de scandări împotriva clasei politice care susține proiectul, protestatarii au pornit într-un marș prin centrul Clujului.

Oamenii au scabdat ”Nu corporația, face legislația”, ”Trădarea de țară, în aur se măsoară!” și ”Guvernul trădării, a pus capăt răbdării”.”

CityNews (www.citynews.ro) – Protest împotriva proiectului Roşia Montană în Cluj: „Nu corporaţia face legislaţia!” (FOTO/VIDEO)

„Opozanţii proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană protestează, de la ora 17:00, în Piaţa Unirii din centrul oraşului. Cel puţin pe reţeaua de socializare Facebook, peste 4.000 de persoane şi-au anunţat prezenţa la evenimentul „Revoluţia începe la Roşia Montană”.

Înainte de protest, activiştii au afişat un banner imens pe clădirea hotelului Continental, pe partea cu Piaţa Unirii.

Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.”

Transilvania Reporter (http://transilvaniareporter.ro) – Foto/Video 5.000 de clujeni prezenți la protestul „Revoluția începe la Roșia Montană”

„Majoritatea protestatarilor care au fost prezenţi în Piaţa Unirii erau foarte bine informaţi în legătură cu proiectul de lege privind reglementarea exploatării miniere de la Roșia Montană. Având în vedere acest aspect, mulţi dintre ei nu au ezitat să atace dur proiectul care a fost adoptat de guvern. „Exploatarea aceasta presupune un câştig foarte slab pentru ţara noastră. Atâta timp cât un străin vine să exploateze pe pământurile româneşti, fără probleme putem fi catalogaţi drept o naţie care facem parte din lumea a treia”, a subliniat Vasile Verdeş, un protestatar aflat în Piaţa Unirii.”


NapocaNews