Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Decizia nu este, insa, definitiva, si poate fi atacata in apel, lucru pe care avocatii l-au facut deja. Instanta a mai dispus confiscarea averii lui Dan Voiculescu, punand sechestru pe casa din Kiselleff si pe suma de 15 milioane de lei.

Dupa 50 de termene de judecata ale acestui proces care a inceput in 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat la inchisoare pentru spalare de bani, avand in vedere ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, la fel ca si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean alti acuzati in dosar.