După ce a organizat un referendum local în decembrie 2010, directorul RMGC delirează la Digi24 afirmând că proiectul de la Roşia Montană nu va pica nici măcar dacă părerea românilor ar fi interogată printr-un referendum naţional. Această declaraţie vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că nu ar fi exclus să organizeze un referendum naţional pentru proiectul minier de la Roşia Montană.

Referendumul consultativ local organizat în decembrie 2010, cu privire la exploatarea de la Roşia Montana, a fost invalidat din cauza prezentei scazute la urne, de 43,20%, potrivit datelor finale date publicitătii de către Biroul Electoral Judetean Alba. Cu toate acestea, Dragoş Tănase delirează din nou, afirmând că acel referendum local ar fi arătat susţinerea pentru proiect: „Un referendum este doar consultativ, iar pentru noi referendumul a fost deja organizat, consultativ și el, dar a arătat sprijinul oamenilor de la Roșia Montană”.

Directorul Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase, a activat în trecut ca director financiar la UPC România, consultant la Arthur Andersen, dar şi funcţionar la Ministerul de Finanţe. El este absolvent al Academiei de Studii Economice din București

NapocaNews