Deputatul liberal Elena Uioreanu, aleasă să reprezinte Colegiul 9 Cluj în Parlamentul României, a dat municipiul pe oraș! Parlamentarul clujean a decis să lase politica din reședința de județ pentru a activa în organizația PNL din Huedin. Elena Uioreanu spune că decizia sa are la bază o convingere personală: adevărata politică nu se face din birou, ci între oameni și problemele lor reale.

Elena Uioreanu și-a justificat ”transferul” politic la PNL Huedin ca pe o necesitate, dar și ca o dovadă de loialitate față de oamenii din zona pe care o reprezintă în Parlamentul României. Deputatul liberal spune că ”cine nu conștientizează faptul că politica se face în mijlocul oamenilor nu se poate numi politician. Am două motive puternice care m-au făcut să iau această decizie. Primul e că vreau să contribui la dezvoltarea organizației liberale din Huedin, să lucrez cu oamenii de acolo pentru a-mi implementa proiectele cu care am plecat în Parlament, pentru că datorită lor am ajuns acolo unde sunt acum. Al doilea motiv pentru care am ales Huedinul ca și cartier general al activității mele politice și parlamentare în teritoriu, e acela că orașul este cel mai apropiat de localitățile din Colegiul 9, în care ajung periodic majoritatea alegătorilor mei. Iar eu le sunt datoare oamenilor care m-au învestit cu încrederea lor și mi-au dat votul să le fiu aproape, să nu fie nevoiți să bată drumul Clujului pentru a se întâlni cu mine sau pentru a-mi transmite problemele lor. Voi merge în continuare și la ei acasă, în comunele lor, dar vor avea și oportunitatea să îmi transmită problemele lor la biroul parlamentar unde va fi permanență.”

Momentul înscrierii în organizația PNL Huedin a fost marcat de deputatul Elena Uioreanu printr-un eveniment artistic organizat în oraș, un concert de muzică folk susținut de Magda Puskas. În timpul concertului, Elena Uioreanu nu a uitat de responsabilitățile sale ca parlamentar. Dat fiind faptul că vrea ca votul său în Camera Deputaților pe probleme de importanță majoră să fie o reflectare a dorinței locuitorilor din Colegiul 9 Cluj, parlamentarul liberal i-a chestionat pe cei prezenți la concertul de muzică folk în privința modului în care ei își doresc ca Elena Uioreanu să voteze în cazul proiectului Roșia Montană. Elena Uioreanu spune că în funcție de ceea ce răspund oamenii la chestionarul dat spre completare așa va vota în această chestiune, pentru că, în opinia sa, părerea ei personală chiar nu contează când e vorba despre interesul general.

 

Radu Ştefan