Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră că decizia de majorare a salariilor edililor este „un lucru nepotrivit într-un moment complet nepotrivit” şi spune că, având în vedere constrângerile bugetare, nu crede că se vor realiza aceste majorări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia de majorare a salariilor primarilor de la 1 ianuarie 2014, Emil Boc a răspuns că nu primarii sunt prioritatea României în momentul de faţă.

„Eu cred că este un lucru nepotrivit într-un moment complet nepotrivit. Nu primarii sunt prioritatea acestei ţări în momentul de faţă, pentru a discuta de eventuale majorări salariale şi, din câte cred eu, având în vedere constrângerile bugetare, nici nu cred că se vor face. Este o decizie nepotrivită. Şi la mine au fost presiuni pentru a mări salariile primarilor, dar am spus că România nu îşi poate permite să treacă într-o altă etapă de salarizare pentru demnitari. Nu suntem pregătiţi încă, sunt alte categorii sociale care aşteaptă să fie reabilitate din punct de vedere material, iar după aceea să urmeze şi demnitarii”, a spus Boc.