Un barbat care a fost tinut prizonier in Coreea de Nord timp de 41 de ani a reusit sa evadeze in mod incredibil si sa se intoarca in Coreea de Sud.

Jeon Wook-Pyo, in varsta de 68 de ani, a reusit sa aunga la Seul, dupa ce a evadat din Coreea de Nord, scrie news.com.au. El a fost rapit in urma cu patru decenii in timp ce pescuia intr-o zona disputata de cele doua state, in Marea Galbena.

Sud-coreenii sustin ca peste 500 de cetateni ai tarii lor, majoritatea pescari, au fost rapiti de Coreea de Nord dupa terminarea conflictului din Peninsula Coreeana, dintre anii 1950-1953.

Cei care reusesc sa evadeze sunt tratati insa cu suspiciune de oficialii de la Seul, de teama spionajului. Barbatul care a evadat acum a stat o perioada de timp intr-o alta tara, probabil China, dupa ce a evadat in data de 11 august.

El a trimis chiar si o scrisoare presedintelui sud-coreean, Park Geun-Hye, cerandu-i ajutorul. Oficialii nord-coreeni sustin ca nu ii tin in tara lor cu forta pe cei rapiti, dar ei nu vor sa plece.

Acest lucru se intampla in ciuda insistentelor venite din Coreea de Sud, privind eliberarea celorlalti prizonieri.

Sursa: Ziare.com