Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn va prelua în luna octombrie postul de preşedinte al consilului de administraţie al firmei de investiţii Anatevka, din Luxemburg, prezentă în România prin intermediul Bergmann & Partners.

Totodată, firma de investiţii va fi redenumită Leyne, Strauss-Kahn & Partners sau LSK, se arată într-un comunicat al companiei, citat de AFP.

Anatevka are activităţi de administrare de active, asigurări şi intermediere financiară. Compania de investiţii a intrat în martie pe bursa de la Paris şi este evaluată la 50,2 milioane de dolari.

Strauss-Kahn a demisionat în 2011 de la coducerea FMI, după ce a fost acuzat de viol de către o cameristă a unui hotel din New York. El a fost achitat de către instanţă pentru că presupusa victimă nu a fost credibilă.

Fostul director al FMI va prelua postul de preşedinte al LSK la 18 octombrie, potrivit comunicatului.

LSK va furniza consultanţă statelor, companiilor şi antreprenorilor pentru strategiile de dezvoltarea internaţională, finanţare, restructurare a datoriilor şi vânzare de active. Compania luxemburgheză are peste 100 de colaboratori în şase ţări – Luxemburg, Belgia, Monaco, Israel, Elveţia şi România.

Strauss-Kahn a fost numit la mijlocul lunii septembrie consilier al guvernului sârb pentru probleme economice.

De asemenea, fostul şef al FMI a intrat în luna iulie în consiliile de supraveghere la două instituţii financiare din controlate de statul rus: Fondul Rus de Investiţii Directe şi Banca de Dezvoltare a Regiunilor.

Anatevka deţine Assya Asset Management, prezentă prin centre de administrare de active în Bruxelles, Bucureşti, Geneva, Luxemburg, Monaco şi Tel Aviv.

Biroul Assya din Bucureşti, Bergmann & Partners, oferă servicii de consultanţă pentru investiţii.

Sursa: Mediafax