O fotografie facuta de gsp.ro explica fara dubii atitudinea violenta, chiar animalica, a suporterilor unguri veniti la Bucuresti.

Alcoolul, huliganismul sau inflacararea microbista, motive invocate de presa si autoritatile din Romania, sunt invalidate de aceasta poza care arata harta Romaniei fara Transilvania.

Chiar daca premierul Ponta a felicitat auoritatile pentu modul in care au gestionat situatia, realitatea este una mai mult decat halucinanta:
Suporterii unguri au fost recrutati pentru aceasta deplasare din randul sustinatorilor Jobbik, Magyar Garda dar si a gruparii neonaziste Blood and Honour. Deplasarea a fost platita si organizata de Federatia Ungara de Sport, cu sprijinul Ministerului de Externe de la Budapesta, cu scopul de a agresa si produce pagube in Bucuresti. A fost o agresiune de stat, a Ungariei fata de Romania, echivalenta cu o declaratie de razboi.

Politistii unguri veniti la Bucuresti nu si-au facut datoria, de a tempera spiritele si a identifica huliganii aflati in bazele de date. Scandalagii din centru istoric al Capitalei erau cunoscuti membri ai Blood and Honour, o periculoasa grupare neonazista, dar jandarmeria
romana nu a fost informata de acest fapt. Pentru victimele din centrul Bucurestiului, pentru pagublele de zeci de mii de euro nu a fost retinut si nu va platit nimeni.

Singurele motive ale manifestarilor salbatice de vineri au fost sovinismul si antiromanismul, girate in mod oficial de statul ungar. Alcoolul a fost catalizatorul. Iar fortele de ordine din Romania au esuat lamentabil, ungurii facand scandal unde si cand au vrut ei, fara reale repercusiuni.

NapocaNews