La Cluj-Napoca au ajuns primele autotiruri cu gazon din Austria pentru reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest din cartierul clujean Gheorgheni.

Acţiunea face parte dintr-un proiect dezvoltat de compania Iulius Group. Momentan se lucrează la montarea a 10.000 metri pătraţi de gazon.

„Vor fi montaţi 10.000 metri pătraţi de gazon special pentru trafic intens, similar celui întâlnit pe marile stadioane de fotbal. Pentru a asigura condiţii optime de dezvoltare a plantelor, în cadrul proiectului este asigurat un sistem computerizat de irigare, adaptat tipului de vegetaţie. În cazul gazonului, irigarea se face prin aspersiune, iar pentru plantele mari prin picurare“, anunţă compania Iulius Group. În paralel cu amenajarea gazonului se lucrează şi la pietonalul din lemn, suspendat parţial pe Lacul de Vest. Pe final sunt şi lucrările la debarcaderul sunt aproape de finalizare. Investiţia presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, a 10.000 de metri pătraţi de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, pietonal şi debarcader.

Sursa: Adevarul