Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a declarat astăzi că la nvelul judeţului Cluj se înregistrează un adevărat dezastru urbanistic.

Spre exemplu, o construcţie de pe str Romulus Vuia nr. 7-8 pentru care s-a cerut aviz pentru extindere casă, astăzi s-a transformat în trei blocuri cu 7 niveluri. Acolo „subsolul” din planşe are geamuri, iar „parterul” construcţiei este la nivelul acoperişului caselor vecine.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii este o structură care n-a funcţionat. Statisticile din ultimele treimestre de activitate de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, unde au fost efectuate 1473 de controale, au arătat că s-au găsit câteva neregului pentru care au aplicat 15 amenzi în cuantum de 29.000 lei”, a declarat acesta.

Pe strada Bistriţei, la nr. 16, există un caz oarecum asemănător: de la o „modernizare de casă” au apărut 16 apartamente.

NapocaNews.ro a atras recent atenţia asupra faptului că şi în cartierul Grigorescu încep să apară blocuri pe spaţiile verzi, înghesuite între alte blocuri.

 

NapocaNews