Credincioșii comunei clujene Petea s-au bucurat astăzi, 29 septembrie 2013, de prezență arhierească. La Biserica din localitate, ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Sf. Liturghie a fost oficiată de PS Vasile Someșanul. Tot astăzi, credincioșii localității Petea au avut ocazia de a se închina Icoanei Maicii Domnului despre care se spune că este Făcătoare de Minuni, adusă de la Muzeul Mitropoliei Clujului.

PS Vasile a fost întampinat la intrarea în localitate de mulțime de credincioși, preoți și diaconi, în frunte cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, după care cu toții au pornit într-un pelerinaj spre Biserica din sat unde a fost oficiată Sf. Liturghie Arhierească: “Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului este astăzi aici, în Petea și patronează Sf. Liturghie și dă binecuvântare acestui popor”, PS Vasile Someșanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a adresat celor prezenți și un cuvânt de învățătură despre Evanghelia de astăzi, a iubirii vrăjmașilor.
Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni adăpostită în Muzeul Mitropoliei Clujului este una din icoanele realizate de pictorul Luca din Iclod, cel care a pictat și Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea