Doi jandarmi români au fost răniţi şi 16 fani unguri au interdicţie pe stadioane în următorul an, după incidentele din ziua meciului România-Ungaria, de vineri, din preliminariile CM-2014, a declarat Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, într-o conferinţă de presă.

„Doi jandarmi au fost răniţi, unul la umăr, în Centrul Civic, a părăsit deja spitalul, al doilea are un traumatism facial mai grav, este la Spitalul Pantelimon, după ce a aruncat un membru al galeriei o piatră. (…) Încă de la coborârea din tren, fanii unguri au folosit elemente pirotehnice excesiv. Am reţinut 16 persoane din rândul cetăţenilor maghiari, au primit interdicţie un an de zile de a participa la astfel de evenimente competiţiile şi jocurile sportive”, a declarat Olaru.

Acesta a precizat că au fost duse la secţia de poliţie şi au fost reţinute 62 de persoane, subliniind că a avut loc inclusiv un eveniment legat de consum de droguri.

Olaru, care a subliniat că fanii unguri, care nu au fost verificaţi la intrarea în ţară, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor.

Mediafax