Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, ca Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al fostei Securitati, respingand ca neintemeiata actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Instanta a luat act de faptul ca paratul Irinel Adrian Columbeanu si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata.Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, partile putand face recurs la instanta suprema.

CNSAS a cerut, in 26 aprilie, Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Directia de specialitate a CNSAS a constatat ca Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei Securitati. Nota de constatare a fost inaintata Colegiului CNSAS, insotita de intreaga documentatie care a stat la baza intocmirii ei.

Colegiul CNSAS a aprobat nota, dispunand introducerea unei actiuni in constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.
Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de contencios administrativ si fiscal in 26 aprilie.

Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS in calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele conspirativ „Ivanescu”.