Consilierul judeţean Mihai Szeplekan solicită lui Crin Antonescu, președinte al Partidului Național Liberal, să fie lăsat să candideze, bărbătește, împotriva contracandidatului său Horea Uioreanu la alegerile pentru desemnarea noii conduceri județene a PNL Cluj din data de 14 septembrie a.c.

„Solicit acest lucru chiar și în condițiile în care la aceste alegeri nu vor fi prezenți și cei 120 de delegați ai organizației municipale a PNL Cluj-Napoca. Aceștia nu au fost aleși din vina domnului Horea Uioreanu, care, de frica unui vot pe care nu l-ar fi putut controla, a ales să interzică dreptul de a alege și a fi ales al membrilor unei organizații căreia urma să-i ceară încrederea de a le fi lider.

Imoralitatea acțiunii domnului Uioreanu reiese și din declarația dată de către un membru al echipei sale de susținători cotidianului Ziua de Cluj, și anume: „Decât nişte voturi pe care nu eram siguri, mai bine fără ele. E imoral, dar perfect statutar, în fond politica e plină de lucruri imorale”, a recunoscut unul dintre cei care au participat direct la decizia privind scoaterea delegaţiei Cluj-Napoca din joc. Decizia a echivalat cu anularea dreptului membrilor organizaţiei PNL Cluj-Napoca de a-şi alege şi trimite delegaţi la alegerile de la judeţ. Conform statutului PNL, cu cel mult cinci zile înaintea desfăşurării unei Adunări Generale judeţene, lista completă a delegaţilor trebuie trimisă conducerii centrale. Totuși, municipiul Cluj-Napoca va avea aproximativ 40 de delegaţi de drept. Prin această stratagemă, domnul Horea Uioreanu crede că a scăpat de un important număr de voturi pe care nu-l putea controla. Împotriva unor astfel de acțiuni imorale doresc să lupt, de aceea solicit conducerii naționale a PNL să mă lase să mă confrunt, vot cu vot, cu domnul Horea Uioreanu, contracandidatul meu și ca alegerile să se țină la termen. Doresc să arăt faptul că nu îmi este frică de nici o confruntare care implică solicitarea prin vot a încrederii organizației, că nu  îmi este frică de nici un joc de culise pe care l-ar mai putea face domnul Horea Uioreanu, contracandidatul meu. Eu nu sunt adeptul negocierilor de culise, al trasului de sfori și al jocului de-a delegații. Deoarece, atunci când soliciți votul cuiva, îi soliciți încrederea și-l încredințezi asupra faptului că poți să-i fii lider onest, unul care nu-i va înșela încrederea prin negocieri de culise. Doresc să demonstrez faptul că sunt demn de încrederea organizației județene a PNL Cluj”, a declarat azi Szeplekan.

 

Radu Ştefan