Daniel Barbu a declarat, vineri, ca sustine proiectul Rosia Montana in calitatea sa de ministru al Culturii, dar va vota impotriva lui in Parlament, in calitatea sa de senator PNL. Barbu a fost atacat cu rosii de protestatarii de la Cluj.

Ministrul a fost prezent vineri dimineata la Cluj, pentru o inspectie la institutiile de cultura din oras. El a declarat ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana pentru ca aceasta este decizia partidului, dar ca sustine proiectul in calitate de ministr.

Conform sursei citate, Daniel Barbu a sustinut ca a transmis membrilor PNL ca se lucreaza la proiectul de lege pentru Rosia Montana inca de acum doua luni si ca le-a cerut sprijinul, dar acesta nu i-a fost oferit.

Mai multe persoane l-au asteptat pe ministru pe trotuarul din fata Prefecturii Cluj cu bannere pe care scria „Barbu, mercenarul Goldului, impotriva patrimoniului” si „Rosia Montana in patrimoniul UNESCO”.

In momentul in care ministrul s-a indreptat spre masina parcata pe trotuar, protestatarii au aruncat spre el cu o punga cu trei rosii, care a cazut alaturi, si au strigat „Demisia”.

Unul dintre protestatari, care bloca accesul spre masina ministrului, a fost indepartat cu forta de jandarmii prezenti, iar ministrul a reusit sa plece fara a face vreo declaratie. Dupa plecarea lui, protestatarii au inceput sa strige „Jandarmeria apara hotia”.

Pozitia ambigua a ministrului Culturii se incadreaza intr-un lung sir de pozitii similare adoptate de membrii Guvernului Ponta care sunt si parlamentari, in frunte cu premierul.

Acesta a declarat la scurt timp de la adoptarea proiectului de lege in guvernul pe care il conduce ca nu il va vota in calitatea sa de deputat PSD. O pozitie similara au adoptat si social-democratii Rovana Plumb (ministrul Mediului) si Dan Sova (ministrul Marilor Proiecte). Joi, Dan Sova, care este si initiatorul acestui controversat proiect de lege, a nuantat spunand ca el „crede” ca il va vota in Parlament, in calitatea sa de senator.

Sursa: Ziare.com