Deja începe să mă enerveze discursul defetist al editorialiştilor şi politicienilor de extracţie naţional-comunistă, care dau vina exclusiv pe ţigani pentru dezastrul demografic al poporului român din ultimii 23 de ani. Întotdeauna naţional-comuniştii, cu exponentul lor de seamă CV Tudor şi compania, au fost co-părtaşi la sistemul politic corupt post-decembrist. Au fost şefi de Senat, parlamentari, directori de instituţii publice, directori de ziare şi protejaţii serviciilor secrete în toţi cei 23 de ani de scădere dramatică a economiei şi populaţiei româneşti din ţară, contribuind alături de guvernanţi la imoralitatea publică şi politică. Mereu au găsit naţional-comuniştii vinovaţi pe alţii, dar nu s-au dat jos din limuzinele negre şi să-şi lase badigarzii acasă ca să coboare în stradă pentru a vedea România reală, tot mai săracă şi mai împuţinată etnic. Mai nou, pentru ei, vinovaţii pentru că România va deveni în 2050 o ţară cu numele Rromânia sunt ţiganii, nu ei care au contribuit prin complicitate cu puterile corupte post-decembriste la marasmul actual.

Acum câteva săptămâni am fost de Sfântă Mărie Mică, cum se zice în popor, la Mănăstirea Bistriţa din nordul judeţului Vâlcea. Data de 8 septembrie este o zi de sărbătoare pentru ţiganii ortodocşi care vin să se roage la icoana Maicii Domnului şi la moaştele Sfântului Grigore Decapolitul. Vin ţigani din toată Oltenia şi Muntenia, chiar şi din Ardeal. Am observat familii de ţigani săraci, dar bine îmbrăcaţi, care veneau să sărute moaştele împreună în cârd cu şapte sau opt copii şi prunci. Familiile de români, care intrau în biserică erau cu un copil sau chiar fără copii. Atunci, am avut o revelaţie dramatică. În ritmul acesta chiar că România va deveni în 2050 o ţară a ţiganilor. Românii vor pierde cursa demografică în propria ţară dacă familiile noastre nu vor face copii.

Deci principala vină pentru dezastrul demografic de astăzi al românilor nu o au ţiganii, care se înmulţesc ca iepurii, şi nu numai politicienii care nu sprijină material elementul etnic românesc, ci românii care nu mai fac copii. Cunosc personal zeci de familii, dar şi din spusele prietenilor, care au tot ce le trebuie: casă, slujbe bine plătite, dar nu fac copii că nu şi-au luat încă ultimul tip de televizor în casă, nu şi-au cumpărat ultimul tip de telefon mobil sau încă nu au fost în vacanţă în Bora Bora, după ce anii trecuţi au fost în Grecia sau Turcia. Abia dacă fac, în cel mai fericit caz, un copil la 35 de ani şi apoi se plâng că au cheltuieli mari şi nu mai au timp liber să meargă la saună sau în weekend la munte. Sigur că şi situaţia politică incertă cu  lipsa unor pachete guvernamentale de încurajare a natalităţii  au dus la situaţia demografică dezastruoasă, dar principala vină o poartă familiile de români, care din egoism, materialism, comoditate şi concupiscenţa consumerismului, nu fac copii. Doar nu o să vină ţiganii să ne conceapă ei copiii şi noi românii să ne plângem de milă încurajaţi de editorialiştii naţional-comunişti, care găsesc vinovaţii întotdeauna în altă parte. Aici se face diferenţa dintre naţionalismul-comunist şi naţionalismul interbelic de factură creştină. Gânditorii interbelici prevedeau o înnoire sufletească, religioasă şi spirituală a românilor, premisă a mântuirii neamului în Hristos şi pentru o Românie frumoasă ca soarele sfânt de pe cer, care îşi găseşte resursele interne ale primenirii sociale, economice şi morale. Naţional-comuniştii îşi extrag sevele gândirii din ateismul comunist nivelator şi neo-protestantismul sectar şi văd în român o particulă atomizantă şi materialistă, ducând la neînţelegerea sensului românismului şi a viitorului adânc creştin al României. Ei nu pot înţelge decât egioist şi materialist viitorul românilor, fără nicio componentă spirituală şi religioasă, fapt ce a dus intrinsec la defectarea politicii post-decembriste înspre corupţie şi deznădejde.

Trebuie să fim sinceri cu noi şi să găsim vina scăderii demografice a românilor la resorturile noastre interne corupte de comunism şi naţional-comunism. Numai o atitudinea creştină şi un stil de viaţă românesc ortodox va duce la un reviriment al demografiei etnice româneşti, iar familiile vor înţelege că numai dacă concep copii vor evita ca Româna să nu devină în 2050 o ţară cu numele Rromânia.

Ionuţ Ţene