Rezultatele unui sondaj publicat recent in Marea Britanie arata un declin al numarului tinerilor care se identifica cu religia crestina si o crestere semnificativa a celor care adera la islam.

Intitulat „Mica insula: Opinia publica si politica privind imigratia”, sondajul a inclus si intrebarea „caruia dintre grupurile religioase va considerati membru?”.

Potrivit Press TV, 36% dintre britanici au afirmat ca nu apartin niciunei religii, 55% se considera crestini, iar 3% se declara musulmani.

In cadrul categoriei de varsta 18-24 de ani, 46% dintre respondenti au declarat ca nu au nicio religie, 33% se identifica cu religia crestina, iar 11% cu cea musulmana.

„Numarul mare de tineri care se identifica cu religia musulmana – mult mai mare fata de media generala – sugereaza ca islamul va fi, in curand, o forta mult mai semnificativa fata de cum este in prezent”, a declarat Terry Sanderson, presedintele Societatii Seculare Nationale din Regatul Unit.

Sondajul a inclus 20.062 de persoane si a fost comandat de fostul deputat al Partidului Conservator, Lordul Michael Ashcroft. O analiza realizata in anul 2011 sugera ca islamul ar putea deveni religia majoritara in Marea Britanie in aproximativ 10 ani.

Potrivit Oficiului National de Statistica din Marea Britanie, numarul membrilor comunitatii crestine din totalul populatiei a scazut de la 71,7 % in 2001, la 59,3% in 2011.

Sursa: Ziare.com