Discuţiile legate de formarea unei comisii parlamentare speciale, care să analizeze proiectul de la Roşia Montană, vor începe săptămâna viitoare, a declarat joi, la Cluj, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

El a afirmat că în această structură ar urma să se exprime reprezentanţii societăţii civile şi ai tuturor factorilor de opinie.

 

Crin Antonescu a spus că nu şi-a format o părere pe tema proiectului minier, însă a precizat că subiectul trebuie tratat şi din punct de vedere social, nu doar economic.

Preşedintele Senatului a adăugat că va susţine votul deschis şi nominal în Parlament pe proiectul de lege care ar permite redeschiderea mineritului în Roşia Montană.

Liderii PDL au declarat că proiectul nu are avizul Ministerului Justiţiei şi îl acuză pe premierul Victor Ponta că nu a prezentat un punct de vedere clar, fapt care denotă dispreţ pentru cetăţeni şi pentru Legislativ.

 

Comisia Europeană a anunţat joi că urmăreşte îndeaproape acest subiect şi că până în prezent nu a constatat nicio încălcare a legislaţiei comunitare.

Sursa: Radio Cluj