Samantha Lewthwaite temuta teroristă irlandeză supranumită și „Văduva albă ” se pare că se află în spatele masacrului din Kenya, de la Nairobi în care au murit 68 de oameni, titrează pe prima pagină prestigiosul cotidian irlandez Irish Independent .

Samantha Lewthwaite ( 29 de ani ), din Banbridge, Co Down, a fost identificată pe camerele video din mall-ul din Nairobi unde a avut loc atacul. Iar autoritățile din Kenya o plasează pe „Văduva albă ” într-o celulă teroristă, care plănuia sa atace un hotel încă din 2011 .

Serviciile de informații britanice investigheaza acum daca ea este în spatele atacului din Nairobi, care a costat viata a 68 de oameni până acum. „În imaginile surprinse pe CCTV din mall apare un agresor femeie – dar nu este însă clar dacă este, sau nu, Samantha Lewthwaite”, citează Irish Independent o sursă kenyană.

Persoana are o alură sportivă, poartă cagulă și ține în mână un pistol. Zeci de oameni au fost încă ținuți ostateci în această dimineață, deși numărul total rămâne neclar. Se crede că până la 15 de persoane sunt încă deținute în grupul din mall-ul din capitala Kenyei.

Lewthwaite mai este suspectă și de tacurile teroriste de la Londra, din 7 iulie, dar și că ar fi făcut parte dintr-o celulă teroristă care ar fi implicat un număr de cetățeni britanici, celulă legată de grupul terorist Al – Shabaab, împreună cu Jermaine Lindsay fostul său iubit. Temerile cu privire la implicarea „Văduvei albe” au crescut de noaptea trecută pe fondul rapoartelor că unul dintre atacatori din mall-ul este de sex feminin.

Purtatorul de cuvant al guvernului kenyan Manoe Esipisu a declarat că au existat rapoarte că o femeie albă se află printre teroriști. Când a fost întrebat dacă femeia ar putea fi Lewthwaite, el a răspuns: ” Nimic nu este exclus . ”

Kenya duce o luptă îndelungată împotriva terorismului, din cauza frontierei sale cu Somalia, bastion al celulei teroriste Al- Shabaab, afiliată Al Qaida. Atacul din Nairobi, care a început sâmbătă 21 septembrie, este cel mai recent dintr-o serie care implică cetățenii britanici atât ca victime dar și ca suspecți.

„Văduva albă „, Samantha Leithwaite, se sustrage anchetei autorităților kenyene încă din 2011, când a fost acuzată de activități teroriste.

Ziua News