Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat într-un interviu pentru gândul că politicienii nu se pot lăsa influenţaţi de oamenii din stradă şi să ignore restul electoratului.

„Forţa străzii, dacă o raportăm la ceea ce înseamnă populaţia României, vă daţi seama că vorbim despre o anumită forţă a străzii. Dacă la 20 de milioane ies în stradă 100 – 200 – 300.000 nu pot să ţii cont de ei şi să îi ignori pe ceilalţi 18 milioane”, a spus Sârbu.

“Parlamentul este singurul for politic al unei naţiuni, dar ne-a denigrat Băsescu şi alţii, dar noi reprezentăm forţa acestora 20 de milioane. Nu ar trebui să ne sperie şi noi nu putem lua niciodată decizii sub impulsul străzii. Oamenii nu asta aşteaptă de la noi. Mâine poate să apară o grupare fascistă cu 500.000 de oameni şi atunci ce facem devenim fascişti sau comunişti. Noi trebuie să fim lucizi că avem în spate această forţă imensă, nu o are nicio instituţie a ţării”, a precizat pesedistul.

Potrivit acestuia, politicienii au fost prea sensibili la vocea străzii şi şi-au schimbat poziţia faţă de proiectul minier de la Roşia Montană după ce au văzut protestele din Piaţa Universităţii.

NapocaNews