Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat, vineri, că PDL nu susţine înfiinţarea comisiei parlamentare privind proiectul de la Roşia Montană şi cere Guvernului să corecteze proiectul şi să-l adopte prin Hotărâre de Guvern.

Blaga i-a criticat pe liderii USL înainte de a ajunge la fondul problemei: că şi PDL susţine exploatarea de la Roşia Montană, care a scos mii de oameni în stradă. Liderul PDL a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, la Gura Humorului, după şedinţa BPN, că modul în care Victor Ponta şi USL tratează problema Roşia Montană dovedeşte „bătaia de joc” a Guvernului faţă de popor.

Blaga l-a numit pe Ponta, „un premier laş care nu-şi asumă nimic”, „iresponsabil”, pe motiv că a declarat că nu din interese de ordin naţional nu a fost de acord cu proiectul Roşia Montană, ci pentru că, la un moment dat, acest proiect a fost sprijinit de către Traian Băsescu.

„Acest om, între timp dumirindu-se, a transmis Parlamentului un proiect de lege, proiectul Ponta-Roşia Montană, fără a avea avizele ministerelor de resort. Un proiect de lege care este declarat anticonstituţional pe 17 pagini de Ministerul Justiţiei, un proiect de lege care nu are avizul Ministerului Mediului şi, nici mai mult nici mai puţin, cu o iresponsabilitate ieşită din comun, cere Parlamentului să dea un aviz politic pentru că spune că va da avizul după ce Parlamentul va vota”, a susţinut Blaga.

PDL vrea în fapt exploatare la Roşia Montană, dar nu proiectul propus de Ponta.

„PDL doreşte relansarea economiei româneşti, doreşte crearea de noi locuri de muncă, doreşte redeschiderea mineritului, doreşte exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar nu susţine proiectul Ponta-Roşia Montană”, a spus liderul PDL, care a adăugat că Victor Ponta vrea să facă o „confuzie” între exploatarea aurului şi proiectul lui.

Blaga a anunţat că BPN al PDL a decis că partidul nu este de acord cu înfiinţarea acestei comisii parlamentare şi nici nu-şi va desemna reprezentanţi dacă o asemenea comisie se va constitui.

„Soluţia este simplă: retragerea din Parlament a proiectului de lege, Ponta măcar să corecteze observaţiile făcute de propriile ministere, să-şi dea avizele ministerele şi să promoveze prin Hotărâre de Guvern proiectul în care domnia sa crede. De aceea este premierul României”, a spus Blaga.

Ioana Radu, Sursa: Cotidianul