Peste 200 de clujeni s-au adunat în această seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi în 14 zile.

Protestatarii cer anularea legii şi adoptarea unei acţiuni mai hotărâte pentru sterilizarea şi microciparea patrupedelor.

Reprezentanţii ONG-urilor clujene au afirmat că deşi sterilizează lunar câinii descoperiţi pe stradă, se confruntă în continuare cu cel puţin 250 de noi cazuri lunar, pentru că patrupedele provin de fapt din curţile oamenilor.

Totodată, ei anunţă că deja în marile oraşe ale ţării a început o adevărată răfuială personală cu câinii, animalele fiind ucise în mod brutal. În memoria câinilor eutanasiaţi cu brutalitate, au fost aprinse în Piaţa Unirii mai multe lumânări şi a fost ţinut un scurt moment de reculegere.

“Abandonul câinelui, ruşinea stăpânului”, “Uniţi, salvăm, câinii de pe stradă”, “Nu pentru eutanasie, abandon şi barbarie”, “Stop abandon”, “Sterilizarea şi microciparea, singura soluţie”, “Vrei eutanasia, ruşine România”, “Opriţi spălarea de bani prin eutanasie”, “Nu ucideţi în numele meu”, au fost doar câteva din mesajele afişate de protestatari.