Placinta cu dovleac este un desert de sezon, usor de pregatit si apetisant!

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 8-10.

Complexitate: usor.

Ingrediente
•1 kg dovleac placintar
•1 pachet cu foi de placinta

•225 g zahar
•½ lingurita cu scortisoara (optional)
•2 pliculete cu zahar vanilat
•ulei sau unt topit pentru uns
•zahar pudra

Mod de preparare

1. Curata de coaja si seminte dovleacul si taie-l cuburi. Soteaza-le in apa, completand ori de cate ori este nevoie pana dovleacul se inmoaie suficient.

Citeste si: Prajitura aromata cu dovleac

2. Pune-l intr-o sita la scurs, apoi zdrobedte-l cu o furculita. Adauga in piureul obtinut zaharul, vanilia si scortisoara (daca iti place gustul). Amesteca sa se intrepatrunda aromele.

3. Unge cu unt topit sau ulei foile de placinta, suprapune cate doua sau trei si asaza deasupra o parte din umplutura de dovleac. Intinde cu grija pe toata suprafa foii si ruleaza.

4. Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt (iti va fi mai usor s-o cureti) si da la cuptorul incins in prealabil pentru 20-30 de minute ori pana placintele capata o culoare aurie si apetisanta.

5. Pudreaza-le cu zahar si taie dupa ce s-a racorit.
•Sugestie: Varianta de a sota dovleacul este mai dietetica. Daca nu ai grija caloriilor, poti cali dovleacul ras sau taiat cubulete in unt topit sau ulei.

Sursa: Ecusine.ro