Într-un comunicat postat pe site-ul asociaţiei Cuţu-Cuţu (http://www.cutu-cutu.ro/content/comunicat), preşedintele Marcela Pisla se plânge că nu a fost lăsată să ajungă în conducerea Autoritatii pentru supravegherea si protectia animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, unde ar fi avut acces la un buget de 3,5 milioane de euro.

Comunicatul, lipsit de simpatie pentru copilul de 4 ani ucis cu bestialitate de o haită de câini, dă vina pe primarul Sorin Oprescu şi pe conducerea ASPA pentru situaţia creată:

Consideram ca in acest caz vinovata este conducerea Autoritatii pentru supravegherea si protectia animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, care nu si-a facut datoria.

Domnul primar Sorin Oprescu nu a dorit sa colaboreze cu noi si nici sa schimbe managementul ASPA.

Cu toate aceste dovezi evidente de eficienta, membrii organizatiilor pentru protectie au fost impiedicati sistematic sa ajunga vreodata la conducerea ASPA. Conducatorii ASPA ar trebui sa fie iubitori de animale !

Cei care se fac prin urmare vinovati de criza din Bucuresti sunt Primaria Municipiului Bucuresti, prin Primarul General, dl Sorin Oprescu, si conducerea ASPA, prin Bogdan Treeroiu, directorul de proiect Razvan Bancescu, pentru incompetenta, brutalitate in gestionarea problemei animalelor.

Consideram ca prin bugetul exorbitant de 3,5 milioane de euro pentru anul 2013 alocat ASPA chipurile “pentru gestionarea eficienta a cainilor comunitari”, s-a pus la cale de fapt O MEGA – AFACERE PE BANI PUBLICI.

Halucinantă este şi afirmaţia cum că agresivitatea câinilor este o problemă a populaţiei, nu a câinilor vagabonzi:

Toate cazurile de agresivitate canina pot fi tinute sub control prin permanenta informare justa a populatiei, prin programe educative catre populatie, prin extragerea selectiva din teritoriu a cainilor agresivi, prin adoptii, sterilizari, vaccinari antirabice si inregistrare.

NapocaNews