Un fost director vamal cercetat de procurori pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, un comisar la Garda Financiară promovat treptat de PSD şi care a avut o relaţie amoroasă cu Daciana Sârbu, un director de cabinet al şefilor ANAF în perioadele în care instituţia a fost condusă de liberali, un şef de vamă care îi este naş fiului PSD Bihor, Ioan Mang, dar şi un fost director la RA-APPS sunt primii în mâinile cărora premierul Victor Ponta a pus la începutul lunii prevenirea evaziunii fiscale din România.

Pe 5 septembrie, prin decizii ale prim-ministrului publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, Ponta le-a semnat numirile în funcţiile de şefi ai proaspăt înfiinţatelor direcţii regionale antifraudă lui Claudiu Codrea (Bucureşti), lui Cosmin Georgescu (Suceava), lui Daniel Dinulescu (Constanţa), lui Gabriel Valentin Cărbubaru (Alexandria), lui Adrian Paul Voicu (Târgu Jiu), lui Călin Valer Vesa (Deva), lui Iulian Bogdan Gheorghe (Oradea) şi lui Laurenţiu Dan Puşdercă (Sibiu).

Ajunşi şefi la Antifraudă cu sprijinul USL, nou promovaţii sunt, în general, în relaţii vechi fie cu PSD, fie cu PNL. În cazul lui Iulian Bogdan Gheorghe, fost şef la RA-APPS Scroviştea şi avansat pe filiera PNL Ilfov, acestea au suplinit chiar lipsa de experienţă în domeniu.

În situaţia lui Laurenţiu Puşdercă, fost director al Biroului Vamal de la Braşov, s-a trecut cu vederea o decizie recentă a instanţei prin care se cere reluarea cercetărilor pentru începerea urmăririi penale pe numele său şi al altor doi lucrători vamali pentru un prejudiciu de 2,9 milioane de lei. Contactat de gândul pentru a explica situaţia privind reluarea cercetărilor DNA, şeful Direcţiei Antifraudă de la Sibiu spune că „PDL a vrut să deschidă un dosar, dar n-a mers”. „În textul OUG 74 există obligaţia să am un aviz al serviciilor de specialitate ale statului. Dacă există situaţia despre care vorbiţi, este cunoscută de cei care m-au numit în funcţie. Am o pregătire în materia fraudei vamale şi nu eu am aplicat, am fost numit”, susţine Laurenţiu Puşdercă.

Citeşte mai departe aici: Gandul.info