Mai multi protestatari turci au fost arestati duminica noapte dupa ce s-au implicat in conflicte violente cu jandarmeria turca din Istanbul.

Chiar daca protestele au inceput pasnic, cu o serie de concerte, dupa lasarea intunericului lucrurile s-au precipitat. Mai multi protestatari au incendiat strazile fortand autoritatile turce sa foloseasca tunuri cu apa.

Fortele de ordine au tras cu gloante de cauciuc in multime si au incercat sa imprastie protestatarii folosind gaze lacrimogene. Un barbat mai in varsta a fost transportat la spital, scrie Sky News.

Dumnica noapte a fost cea de-a sasea noapte la rand in care protestatarii turci au manifestat pe strazile din Antakya.

Dupa o pauza de trei-patru luni, conflictele dintre manifestanti si jandarmi s-au intetit din nou dupa ce un tanar de 22 de ani, Ahmet Atakan, a murit in timpul protestelor, cazand de pe o cladire. Fortele de odine sustin ca nu au avut nicio implicare insa reactia oamenilor le este potrivnica.

Aceste manifestatii impotriva conducerii statului turc si a autoritatilor vin cu sase luni inainte de alegerile locale din Turcia si cu mai putin de un an inainte de cele prezidentiale.

Sursa: Ziare.com