Dupa efortul maxim facut de multi romani din diaspora pentru a inlatura termitele PDL-iste de la putere , astazi majoritatea se intreaba pentru ce au luptat si pentru cine si-au chieltuit sume importante in campania electorala.

Multele si frumoasele promisiuni au ramas in sertare pentru a fi scoase din nou la primavera, cand pentru alegerile euro –parlamentare vor folosi cu siguranta.

Nimic din ce s-a promis nu s-a facut.

Ba, mai mult, dupa frumoasa victorie a catorva politicieni , cei invinsi raman tot romanii de buna credinta. Numirile in functii au determinat o adevarata tulburare pentru romanii din afara tarii. De exemplu : Adrian Anghel , senator de SUA si Presedinte executive al PSD-diaspora , la Diaspora estival a declarant ca el se simte liberal.

Cum poate un lider sa declare asa ceva?

Ce fel de intrus este acest personaj ? Oare tot asa se destabilizeaza pertidele , din interior?
Daca nu exista demnitatea sa isi dea demisia de onoare , atunci biroul permanent trebuie sa il suspende din toate functiile si sa il excluda din partid, deoarece dansul nu impartaseste mentalitate socialista, jigneste nu doar membri partidului dar si pe alegatori acestuia.

Si domnul Ciprian Tanasescu trebuie sa demisioneze pentru ca a sustinut si a promovat un asfel de om.Dupa ce a castigat alegerile pe chieltuiala celor din diaspora , lideri de la guvernare numesc in functiile celor din diaspora ,oameni care nu au fost niciodata in afara Bucurestiului sau cel mult au facut un concediu la un hotel all inclusiv si au impresia ca pot reprezenta comunitatiile romanilor care traiesc si muncesc in afara tari.

Deci, daca alegerile precedente raman doar o afacere de familie pentru cei aflati in functi, cred ca filialele PSD diaspora nu-si mai au sensul. Trebuie infiintate cu doua luni inainte de alegeri si desfintate imediat dupa.

Toate proectele depuse la DRP de organizatiile romanesti din diaspora au fost respinse , mai ales daca mergeau din partea unora care au sustuinut PSD-ul.

DRP-ul este condus de PNL de la ministru la portar, atunci organizatiile din diaspora trebuie sa treaca la PNL Diaspora pentru ca Presedintele Ciprian Tanasescu a vandut totul si pentru PSD nu a mai ramas nimic.

Daca in continuare numim in functile diasporei amante de senatori si nepoti de deputati atunci am luptat degeaba.

 

Este momentul sa ne spunem punctul de vedere si daca acesta nu este luat in seama , singura solutie este sa-i lasam pe cei de la Bucuresti sa se descurce singuri.

Roma – sept. 2013
Dorin Gal