Protestatarii au aniversat sambata seara printr-o noua actiune incheierea cu bine a primei saptamani de manifestari publice impotriva proiectului de lege emis de Guvernul Ponta care permite exploatarea aurului la Rosia Montana.

Pentru a saptea zi consecutiv, protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana s-au adunat la Universitate, de unde au pornit initial spre Piata Victoriei, la Guvern, insa la Piata Romana au luat-o spre Dorobanti. Peste 2.000 de oameni au protestat in fata la TVR.

Manifestantii au mers la TVR pentru ca doar televiziunile comerciale au stiri despre acest protest, in timp ce televiziunea publica nu a mediatizat manifestatiile.

Cu sticle de plastic in maini si pancarte, protestatarii si-au strigat nemultumirea fata de exploatarea de la Rosia Montana. La 00:24 a fost blocat in continuare sensul dinspre B-dul Aviatorilor.

Pe la ora 00:18  multi dintre manifestanti se indreapta spre case. Ei promit insa ca nu vor renunta la proteste. Duminica se anunta manifestantii de amploare in mai multe orase din tara. De asemenea, romanii din diaspora anunta proteste fata de exploatarea de la Rosia Montana.

La ora 00:10 la TVR s-au instalat și  corturi. TVR nu a suglat o vorbă ca în decembrie 1989.

 

NapocaNews