Vila Tătaru, probabil cea mai frumoasă vilă din Cluj-Napoca, s-a vândut pentru un preţ de 2,2 milioane de euro, potrivit site-ul de intermedieri imobiliare Remax.ro. Vila deputatului PSD Aurelia Cristea, poreclită „Udrea de Cluj”, cu un preţ de vânzare de 750.000 de euro, a fost scoasă de pe site-ul de imobiliare după ce EVZ a publicat în luna ianuarie imagini cu vila de lux a deputatului socialist.

Vila Tataru, constituita din teren de 5421 mp si constructia monument de aprox. 850 mp (suprafata desfasurata) este una din proprietatile exclusiviste din oras si totodata o opera de arta a marelui arhitect italian Gio Ponti.
Proprietatea iese in evidenta prin pozitie, constructia echilibrata si functionala, accesul impresionant, parcul ce o inconjoara.
Denumirea „vila Tataru” i-a revenit dupa primul proprietar, care a comandat aceasta opera de arta marelui arhitect italian Gio Ponti, arhitectul care a ridicat primul zgârie-nori din Milano, Turnul Pirelli, care conform enciclopediei on-line Wikipedia, ar fi cea mai înaltã clãdire din Milano, mãsurând 127,1 metri. Primul proprietar, prof. Coriolan Tãtaru, a fost un cunoscut doctor şi profesor la Universitatea de Medicinã şi Farmacie Cluj.
Printre cele peste o sutã de lucrãri ale lui Ponti, rãspândite în întreaga lume (Milano, Roma, New York, Montreal, Hong-Kong, Sao Paolo, Eindhoven), este menţionatã şi “Vila Tãtaru, Cluj, România”.
Casa proiectatã de Ponti beneficiazã de un adevarat parc cu arbori seculari şi de o vedere splendidã asupra oraşului, acestea contribuind considerabil la majorarea valorii acestei proprietati.
Constructia are un regim de inaltime: subsol, parter, etaj, pod
– Subsol: pivnita formata din 6 incaperi si un hol
– Parterul este gandit ca zona de zi, la intrare un sas si apoi un hol spatios, luminos si primitor, din care sunt intrarile spre biblioteca, living (salon de peste 100 mp), sufragerie, wc de serviciu, holuri cu circuite separate spre bucatarie, sasuri, casa scarii spre pod ( cu monsarj spre etaj), usa spre garaj si o bucatarie spatioasa de ~ 27 mp. Tot la parter exista un apartament destinat angajatilor casnici (servitori ), format din 3 incaperi, o bucatarie, baie de servici, precum si 2 camari de alimente.
Legatura pe verticala se face printr-o scara dimensionata cu generozitate si atent finisata.
-Etajul fiind destinat camerelor de dormit cu terase, compus din 7 incaperi, sasuri, holuri spatioase, 2 bai, un wc cu dus, o bucatarie, 2 debarale si o incapere (camera de zi) de ~ 100 mp, cu 2 iesiri spre 2 terase si cu o scara superioara – exterioara, care coboara in curte.

NapocaNews