În fotbal miracolele apar la tot pasul, iar cei de la Sănătatea Cluj ştiu acest lucru. S-au obişnuit să facă minuni în Cupa României. Ultima ispravă a fost cu ASA Târgu Mureş. „Viruşii verzi“ au învins cu 5-4 la penalty-uri şi au trimis acasă o echipă care luptă la promovarea în Liga I. Azi vor juca, pentru a doua oară în ultimii 6 ani, cu Dinamo. Dintre toate, aceasta a fost cea mai grea calificare în 16-imi.

Echipa a retrogradat anul trecut în Liga a IV-a şi a fost rechemată în Liga a III-a doar pentru că nu s-au completat locurile. Şutul în fund a fost un fel de pas înainte. Mai ales în Cupa României, unde Sănătatea a eliminat două formaţii de judeţ şi a ajuns să joace cu ASA Târgu Mureş, câştigând la „masa verde“ cu FC Argeş, prin neprezentarea adversarilor. Mai mult, înainte de meci, antrenorul Marius Semeniuc şi-a dat demisia. Ovidiu Sărmăşan şi Csaba Kiss s-au ocupat şi de pregătirea jocului. Ambii au jucat în Liga I, dar se apropie de 40 de ani. „Sper ca acum să ne depăşim şi să mergem în optimi. Tot timpul ne-am propus doar să facem surprize în Cupă“, povesteşte Kiss, fost jucător la CFR.

Când vine vorba de primele de joc, „viruşii“ ştiu la ce să se aştepte. Patronul Aurelian Ghişa îi „premiază“ cu ouă şi pui, de la firma sa. „La noi se dă câte un cofraj cu ouă, câte un pui, la victorii. Dacă picăm cu Steaua şi îi scoatem, vrem un camion de ouă“, glumeşte Kiss.

„Am dat gol cu gheata ruptă“

Jucătorul care a marcat golul decisiv cu ASA Târgu Mureş, Alex Pop, are 21 de ani şi povesteşte că i-a fost de două ori mai greu. „Am jucat cu gheata ruptă. Şi aşa a fost o bucurie imensă“, spune atacantul care speră să-şi poată cumpăra ghete noi până la duelul cu Grigore sau Luchin.

Din nou cu Dinamo, după şase ani

Sănătatea ştie cum e să joci în 16-imile Cupei. E a 4-a oara în această fază a competiţiei. În 2007 a întâlnit pe Dinamo, în 2009 a jucat cu Poli Timişoara, iar în 2011 a jucat cu Steaua, la Buzău. În duelul din urmă cu 6 ani, „viruşii“ au pierdut în faţa „câinilor“ cu 4-0, într-un meci jucat în Gruia, pe stadionul CFR-ului. Cristian Nicula le-a prins pe toate. „E o mare bucurie şi pentru mine, chiar dacă am mai jucat. Eu aş vrea să joc cu Petrolul, pe stadionul lor. Cu Steaua am mai jucat. O să mă şi retrag după acest joc“, spune Nicula.

E bine că am picat cu Dinamo. E o echipă în formare, în timp ce noi suntem experimentaţi. Am făcut mereu surprize în Cupă şi acum sperăm la optimi. Avem 20 la sută şanse – Aurelian Ghişa, patron Sănătatea Cluj

Cu se ocupă fotbaliştii de la Sănătatea:

Todoran – antrenor sală de fitness, fotbalist
Bucur – fotbalist
Şoş – firmă de desfacere produse din carne, fotbalist
Sărmăşan – antrenor juniori „U“ Cluj, fotbalist
Kiss – angajat firmă de distribuţie suplimente nutritive veterinare, fotbalist
Nicula – angajat firmă de distribuţie suplimente nutritive veterinare, fotbalist
Perde – afaceri în agricultură, fotbalist
Albu – antrenor Şcoala de Fotbal „Mihai Georgescu“, fotbalist
Văidean – angajat firmă de distribuţie suplimente nutritive veterinare, fotbalist
Gaşpar – angajat firmă de distribuţie suplimente nutritive veterinare, fotbalist
A. Pop – student, fotbalist

Sursa: Pro Sport