Utilizatorii online din România pot accesa Știrili – cel mai inteligent reader de știri din România – şi pe calculatoarele personale, laptopuri, tablete și telefoanele mobile, indiferent de sistemul de operare.

La mai puțin de un an de la lansarea aplicației pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Android și peste 5000 de utilizatori, Știrili a devenit “platform- independent”, dar și portabil.

Folosind prima platformă din România pentru conținut online cu un engine ce folosește tehnici de Inteligență Artificială – MediaServista (www.mediaservista.com), Știrili propune utilizatorilor de online și devoratorilor de știri o nouă abordare, una personalizată, bazată de discovery și nu neapărat pe search.

Astfel, utilizatorii de Știrili pentru Android vor putea să își utilizeze conturile existente (email sau Facebook) și pentru varianta web a Știrili, disponibilă la www.stirili.ro.

Noul website este construit în așa fel încât să ofere o experiență de navigare identică, cu un design responsive și fluid, indiferent de device: calculator personal, laptop, tabletă sau smartphone.

Știrili pune la dispoziție utilizatorilor peste 300 de surse de știri din România, de la publicații online la bloguri, prin intermediul RSS și Atom. Conținutul online este înțeles de către engineul MediaServista cu ajutorul tehnologiei Natural Language Processing (NLP), care extrage automat cuvinte cheie, categorii, dar și generează un rezumat al paginii web. În același timp, Știrili învață preferințele utilizatorilor – ce și cum citesc aceștia, ce articole recomandă pe mail sau rețele sociale, pentru a putea oferi o experiență diferită fiecărui utilizator.

Principalele funcționalități ale Știrili

Ştirili învață ce te interesează analizând atent cum interacționezi cu știrile și noutatile pe care le citești. Ştirili ajunge să te cunoască din ce în ce mai bine cu cât îl folosești mai mult. Fiecărui utilizator îi vor fi recomandate doar articolele de interes, pe care le va putea citi în varianta de rezumat generată automat, în varianta curațată sau direct în web browser pe site-ul publisherului.

Thumbs Up. Exprimă-ţi aprobarea, mulţumirea, satisfacţia prin apăsarea simbolului care reprezintă gestul cu degetul mare al mâinii în sus (Thumbs Up). Ştirili va înţelege că doreşti să primeşti mai mult conţinut de genul respectiv în viitor.

Thumbs Down. Foloseste Thumbs Down ca să îţi exprimi explicit dezaprobarea, nemulţumirea şi/sau dezinteresul faţă de conţinutul respectiv. Ştirili va înţelege că nu te interesează genul respectiv de conţinut.

Versiunea readable a articolului. Te deranjează reclamele din articole şi îţi distrag atenţia de la informaţia principală? Citeste versiunea „curată” (readable) a articolului.

Rezumat. Nu ai timp să parcurgi toată ştirea? Obţine esenţa ştirii în doar câteva cuvinte.

Share. Distribuie (share) ştirile interesante pe Facebook, Google+, Twitter sau prin E-mail.

Categorii. Te interesează ştiri dintr-o anumită categorie (economie, sport, sănătate, sau altele)? Du-te la lista de categorii şi alege-ţi categoria dorită.

Setări. Butonul de setări permite accesul la o serie de funcţionalităţi utile ale Ştirili precum: Categoriile mele, Sursele mele, Solicită surse, Invită-ţi prietenii.