Tineretul democrat-liberal clujean se alătură îngrijorării elevilor care spun că deși s-au întors la școală cu speranța că vor avea cadre didactice bine pregătite, săli de clasă echipate cu aparatură modernă și sprijin din partea statului pentru cei cu probleme financiare, așteptările nu le vor putea fi atinse, din cauza bugetului mic alocat pentru domeniul Educație.

„Organizația noastră susține protestele începute la Constanța, în prima zi de școală și în egală măsură, critică reacția prim-ministrului României, Victor Ponta, care a ironizat elevii, întrebându-se dacă știu ei ce înseamnă PIB. Ținem să-i reamintim premierului că elevii se manifestă conform regulilor și normelor care reglementează relațiile într-o societate, cerându-și drepturile liber, drepturi pe care actuala guvernare nu le ia în calcul, dirijând fondurile arbitarar către clienţii politici. Acest buget, insuficient, nu va conduce decât la rezultate slabe în domeniul Educației, ce vor afecta studenții și universitățile, elevii și profesorii din sistemul preuniversitar deopotrivă. Rezultatele dezamăgitoare ale celor două examene importante în viața unui tânăr, Bacalaureatul și Evaluarea Națională sunt, într-o măsură sau alta, efectele negative ale subfinanțării.

Totodată, reamintim că Partidul Democrat Liberal a stabilit prin Strategia Naţională pentru Educație, că acest domeniu este o adevărată prioritate națională. În acest scop, toate organizațiile din țară ale Tineretului Democrat Liberal au strâns semnături pentru alocarea unui procent de minim 5% pentru educație și minim1 % pentru cercetare. Considerăm că acest lucru ar însemna acces neîngrădit la educaţie de calitate până la absolvirea liceului, stimularea elevilor către învățare spre a obține performanţă.

România are şansa de a-şi creşte competitivitatea investind inteligent în educaţie şi cercetare. Guvernul Ponta trebuie să înţeleagă că succesul în educaţie stă la baza progresului tehnologic şi a dezvoltării economice a României”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.