Despre Roşia Montană Gold Corporation românii ştiu doar modul în care această companie operează pentru realizarea proiectului de la Roşia Montană, însă nu ştiu şi cine sunt oamenii din spatele. Cei care fac lobby pentru demararea proiectului, cei care cheltuie milioane de lei în publicitate pentru ca presa să fie de partea lor, cei care realizează reclame lacrimogene cu femei care croşetează ciorapi şi apoi înjură ca la uşa cortului. Cei care manipulează în orice mod opinia publică pentru a pune mâna pe cel mai mare depozit de aur din Europa.

Dragoş Tănase, director. Directorul Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase, a activat în trecut ca director financiar la UPC România, consultant la Arthur Andersen, dar şi funcţionar la Ministerul de Finanţe. El este absolvent al Academiei de Studii Economice din București

 

 

 

Andreea Plesa, vicepreşedinte Comunicări Corporate. Andreea a avut aceeaşi poziţie şi la UPC România în perioada iunie 2003 – mai 2008, unde a fost colegă cu Dragoş Tănase. Este şi ea absolventă a Academiei de Studii Economice din București, specializarea Marketing.

 

 

 

 

 
Horea Avram – Vicepreşedinte probleme de mediu. Horea Avram vine din mediul de stat, unde a fost Comisar Şef la Garda Naţională de Mediu în judeţul Hunedoara între 2001 şi 2003.

 

 

 

 

 

 

Romulus Marian – Director Financiar. Din nou, fost coleg cu Dragoş Tănase la UPC România între 2005 şi 2008.

 

 

 

 

 

 

Adrian Iulian Nitica – Manager IT&C. Iulian Nitica vine din mediul de stat. Acesta a lucrat pentru Guvernul României, Agenţia de Stategii Guvernamentale în anul 2003. Anterior a fost angajat la Ministerul Informaţiei şi Telecomunicaţiei, din aprilie 2001 până în iunie 2003.

 

 

 

 

 

Cătălin Hosu – Manager Regional Comunicare. A fost jurnalist la Media Pro din 1997 până în 2003.

 

 

 

 

 

 

Claudia Buruiană – Manager Responsabilitate Socială, cercetător la Institutul Naţional de Sociologie din Bucureşti din 2004 până în prezent, specializată pe zona rurală.