Procurorii Parchetului General nu au reusit sa-i ia o declaratie lui Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, dupa ce acesta a invocat faptul ca este intr-o „stare emotionala accentuata”.

Visinescu a fost chemat marti de procurori sa dea o declaratie in dosarul in care este acuzat de genocid, insa anchetatorii nu au putut sa il audieze.

La iesirea din sediul Parchetului, un nepot al lui Visinescu a declarat ca acesta a suferit un atac cerebral anul trecut in luna decembrie, astfel incat el are dificultati de vorbire.

„A suferit un atac cerebral in luna decembrie. El nu mai poate sa vorbeasca, sa lege doua vorbe”, a declarat nepotul lui Visinescu.

Pe 3 septembrie, Alexandru Visinescu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte pentru savarsirea infractiunii de genocid.

„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale fata de Alexandru Visinescu sub aspectul savarsirii infractiunii de genocid, constand in aceea ca in perioada 1956 – 1963, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a supus colectivitatea reprezentata de detinutii politici incarcerati in Penitenciarul Ramnicu Sarat la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea fizica a acestora, prin actiuni ce depasesc cadrul legal”, precizeaza Parchetul General.