Un fost asistent social din Capitală a fost arestat, fiind acuzat că a obligat o tânără să întreţină relaţii sexuale, profitând de starea psihică a acesteia şi de imposibilitatea de a se apăra, apoi a vândut-o cu 250 de lei unei femei care a obligat-o să se prostitueze.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Aurel Bejan, fost consilier pe probleme sociale la Serviciul de Asistenţă Socială al unei primării de sector din Bucureşti, a racolat o tânără, în cadrul activităţii sale, şi, împreună cu Cornel Constantin , „profitând de starea psihică a victimei, de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi a-şi exprima voinţa”, au obligat-o să întreţină relaţii sexuale.

Ulterior, tânăra a fost preluată de Florica Păun, care a plătit pentru aceasta 250 de lei.

„Inculpata Florica Păun este suspectată că a obţinut importante sume de bani din exploatarea părţii vătămate, prin obligarea acesteia la practicarea prostituţiei”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti i-au reţinut pe cei trei pentru trafic de persoane şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor DIICOT şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor trei persoane.

Cele trei persoane sunt suspectate că, în cursul acestui an, au recrutat, transportat, cazat şi găzduit mai multe femei, pe care le-au obligat să se prostitueze, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Mediafax