Un nou protest în stradă împotriva exploatării de la Roşia MontanăUnul dintre mesajele afişate duminică seara de protestatari.

Sute de oameni care se opun exploatării de la Roşia Montană au venit din nou luni seară în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva proiectului. Unii dintre protestatari flutură tricolorul, în timp ce alţii afisează pancarte cu lozinci împotriva exploatării.

Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Ponta, dar şi a lui Traian Băsescu. De asemenea aceştia, şi-au arătat din nou nemulţumirea faţă de presă, pe care o acuză că s-a lăsat cumpărată.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Agerpres că până la ora 20.00 nu s-au înregistrat incidente şi că instituţia pe care o reprezintă a dispus formarea unui cordon de ordine publică pe trotuar pentru a nu permite deplasarea manifestanţilor pe carosabil, urmărindu-se astfel evitarea blocării circulaţiei rutiere.

El a adăugat că protestul la care participă şi reprezentanţi ai ONG-urilor nu e autorizat, însă jandarmii nu vor interveni câtă vreme manifestanţii vor rămâne paşnici.

Duminică seara, peste 2.000 de oameni au protestat atât în Piaţa Universităţii, cât şi în Piaţa Victoriei împotriva exploatării de la Roşia Montană. Proteste au fost şi în alte oraşe ale ţării. De asemenea, români aflaţi în străinătate au ieşit şi ei să protesteze în faţa ambasadelor din Londra, Berlin sau Paris.

Alexandru Vişan, Sursa: Cotidianul