Peste 1000 de clujeni s-au adunat în această după-masă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană.

Aceştia au cerut în mod public demisia Guvernului Ponta, pentru aprobarea proiectului şi trimiterea acestuia spre aprobarea Parlamentului.

Manifestanţii l-au acuzat pe premierul Victor Ponta de schizofrenie pentru că deşi a aprobat proiectul RMGC, acesta a declarat ulterior că în calitate de deputat se va opune.

Printre cei adunaţi în Piaţa Unirii se află şi Ioan Piso, fostul director al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, preşedintele PRM, Gheorghe Funar şi preşedintele OART Cluj, Şerban Ţigănaş.

Protestatarii au afişat mesaje atât împotriva premierului Ponta, cât şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu: „Trei Guverne au încercat, însă noi nu ne-am lăsat”, „Lingoule”, „Trădarea de ţară în aur se măsoară”, „Pontaur”, „Revoluţi aîncepe la Roşia Montană”, „Băsescu, RMGC, aceeaşi mizerie”, „Avize ilegale de la ministere penale”.

[update] La finalul protestului, peste 4000 de clujeni se aflau in strada.