Un număr de 10.000 de clujeni sunt aşteptaţi la mitingul aviatic de sâmbătă, începând cu ora 13:00, să ia parte la inaugurarea noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

La eveniment vor lua parte premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi mai mulţi miniştri care susţin proiectul RMGC.

În această direcţie a fost creată o pagină de facebook specială, prin care clujenii sunt invitaţi să se înarmeze cu cel puţin câte o roşie pe care să o arate guvernanţilor care susţin cianurarea.

David Ciceo, directorul aeroportului a spus că la mitingul aviatic clujenii vor putea admira multe acrobaţii aeronautice.

Pentru posesorii de maşini vor fi asigurate locuri de parcare la Agro Transilvania, în curţile interioare ale firmelor cu sedii în apropierea aeroportului, iar în caz de urgenţă poate fi utilizată şi o bandă de circulaţie.

Lucrările de amenajare a pistei au fost stabilite în urma licitaţiei publice la 137 milioane de lei, însă prin suplimentări s-a ajuns în final la valoarea de 166 milioane.