Imigrantul turc recunoscut ca fiind inventatorul preparatului de fast-food pe care il stim sub denumirea de kebab a decedat la Berlin, la varsta de 80 de ani.

Kadir Nurman s-a stabilit in Berlinul de Vest in anul 1972, cand a inceput sa vanda carne pe gratar si salata cu lipie, relateaza BBC.

Vazand ritmul alert in care se desfasoara vietile berlinezilor, turcul s-a gandit sa conceapa un preparat pe care oamenii sa il poate lua usor cu ei, din care sa poata manca pe strada.

Cu toate ca exista mai multe persoane care au contribuit la definirea shaormei si a kebabului, meritele lui Nurman au fost recunoscute de catre Asociatia Producatorilor de Kebab turcesc, in anul 2011.

Nurman a ajuns sa beneficieze de pe urma „inventiei” sale, deoarece nu a omologat-o niciodat-o. Totusi, el s-a aratat bucuros ca preparatul a ajuns sa asigure traiul atator turci care au infiintat restaurante fast-food.

Preparatul a ajuns sa fie vandut in peste 16.000 de locuri din Germania si sa fie adorat in toate tarile europene in care se vinde.

Sursa: Ziare.com