Aproximativ 20.000 de persoane au asistat, luni seară, la concertul cunoscutului cântăreţ spaniol Julio Iglesias, cu intrare liberă, în Piaţa Victoriei, din Târgu Mureş, artistul primind, din partea municipalităţii, „Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, realizată din aur placat cu diamante.

Mii de mureşeni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Târgu Mureş, luni seară, începând cu ora 17.00, când a fost permisă intrarea publicului, cu două ore înaintea începerii spectacolului susţinut de cunoscutul cântăreţ spaniol Julio Iglesias, primul cu intrare liberă din România al acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora începerii concertului, în Piaţa Victoriei se adunaseră în jur de 10.000 de oameni, iar la finalul evenimentului numărul spectatorilor a ajuns, potrivit şefului Jandarmerii mureşene, colonelul Dumitru Pavel, la circa 20.000.

Spectatorii au umplut piaţa, dar şi balcoanele din centrul Târgu Mureşului, cântând şi dansând alături de îndrăgitul cântăreţ, de grupul vocal al acestuia şi de dansatorii din echipa lui, timp de o oră şi jumătate, piese precum „La Carretera”, „Si Tu Te Vas”, dar şi „Careless Whispear” şi „Can’t Help Falling in Love”.

În deschiderea spectacolului, artistul a primit din partea consilierului Claudiu Maior, în numele municipalităţii, „Medalia de Aur a Artelor Transilvane” – realizată din aur placat cu diamante. Până acum, cu „Medalia de aur a Artelor Transilvane” au mai fost recompensaţi artiştii Richard Clayderman, Gheorghe Zamfir, fostul solist al trupei Smokie, Chris Norman, şi Radu Beligan, care au susţinut, de asemenea, spectacole în Târgu Mureş, în anii precedenţi.

Concertul susţinut de Julio Iglesias la Târgu Mureş, primul concert cu intrare liberă din România al cântăreţului, a fost inclus în cadrul Festivalului Vinului (26-28 octombrie), în cadrul căruia au mai evoluat Cargo, Voltaj şi Connect-R.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, specacolul a fost susţinut financiar de zeci de sponsori, între care operatorul aerian Wizz Air şi combinatul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş.

Sursa: Mediafax