Mai mulţi localnici din judeţul Argeş se plâng că angajaţii unei firme de prospecţiuni geologice au intrat abuziv pe terenurile lor, unde au montat cabluri şi au făcut săpături pentru descoperirea de zăcăminte, iar un primar spune că şi-a dat acceptul doar pentru folosirea domeniului public, informeaza Mediafax.

Oamenii afirmă că au sesizat autorităţile locale în acest caz.

„Pămân­tu­ri­le noastre ara­tă ca după bombarda­ment, sunt pline de ţă­ruşi şi de ca­bluri. Fac săpături pen­­tru descoperirea de zăcă­min­te, petrol, gaze de şist, cine ştie, că nu vor să spună exact ce caută. La noi, la Poia­na Lacului, sunt multe. Suntem cinci inşi care avem cabluri peste tot, inclusiv în pomi. Au defrişat şi pădurea. Era normal să ne întrebe şi să nego­ciem o despăgubire. Ştiţi ce ne-au spus? Că dacă le tăiem sau le aruncăm in­stalaţiile montate pe proprietăţile noas­tre, o să vină o echipă de inter­venţie şi vedem noi ce se întîmplă. Deci acum ne ameninţă! Este o tulburare de posesie”, a declarat un localnic.

Un alt bărbat din comuna Poiana Lacului spune că „s-a pricopsit cu o instalaţie în grădină”, fără să fie întrebat dacă este de acord.

Primarul din Poiana Lacului, Ion Dumitrache, spune că şi-a dat acceptul pentru ca firma Prospecţiuni din Timişoara să folosească domeniul public, susţinând că „în niciun caz angajaţii firmei nu au permisiunea să intre pe proprietăţile locuitorilor”.

Mediafax