Deputatul Aurelia Cristea va propune parlamentarilor să aprobe o lege care să permită finanţarea multianuală a proiectelor culturale.

„Propun finanţarea multianuală a proiectelor culturale. Este extrem de important pentru că tot ceea ce înseamnă PR şi marketing se face astfel din timp, iar numărul de participanţi la un eveniment este mult mai mare, creezi stabilitate şi predictibilitate pentru ceea ce înseamnă cultură. Fac un apel şi la nivel local, la primarul Emil Boc ca pentru proiectele care au un impact excelent la nivel local să dea o proiecţie multianuală în bugetele viitoare. Dacă ne priopunem ca pentru proiectele importante, de succes, dar şi pentru cele care vin şi pot genera o astfel de efervescenţă, să foe susţinute, putem ajunge departe”, a declarat Aurelia Cristea.

Candidaturile oraşelor din România la titlul de capitală culturală europeană ar putea fi astfel sprijinite în mod real pentru că n-ar mai sta la mâna politicului.

„Putem câştiga acest proiect doar dacă reuşim să trecem peste interesele personale şi ale grupurilor politice şi să devenim o comunitate chiar şi la nivel politic”, a declarat Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2021.