Biserica ortodoxă studenţească din Haşdeu, cu Hramul Sfântului Nicolae, este singura biserică din Cluj-Napoca, în care se împărtăşesc aproape toţi credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie.

Deşi împărtăşania cu Sfintele Taine o fac doi preoţi, cele câteva sute de persoane prezente în biserică se împărtăşesc pe rând, aceasta durând şi 45 de minute. Meritul pentru această râvnă duhovnicească a enoriaşilor care vin duminica la Biserica ortodoxă studenţească din cartierul Haşdeu o are preotul Ciprian Negreanu (născut în 1973, Tg. Jiu), care este duhovnicul ASCOR şi un preot cu vocaţie. La Liturghie vin foarte mulţi studenţi de la Teologie, dar şi de la alte facultăţi ale UBB şi nu numai.

Cele câteva sute de enoriaşi care se împărtăşesc în fiecare duminică respectă posturile şi canoanele cu sfinţenie. Ca să se poată împărtăşi credinciosul trebuie să ţină minim trei zile post şi rugăciune şi să se spovedească. Având dezlegare de la preot creştinul se pot împărătăşi duminica la preotul Ciprian Negreanu la Biserica ortodoxă studenţească din Haşdeu.

NapocaNews