Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a îndemnat, miercuri, pe locuitorii oraşului să facă copii, spunând că „Primăria se preocupă de asigurarea locurilor în creşe”.

Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul Primăriei este ca municipiul să depăşească Bucureştiul în materie de calitate a actului educaţional, de la preşcolar până la universitar.

„Anul viitor vom reuşi să acoperim toate solicitările care există în Cluj-Napoca pentru locuri în creşă, astfel încât mesajul meu către clujeni este «faceţi copii», că Primăria Cluj-Napoca se preocupă de asigurarea locurilor din creşe. Am investit foarte mulţi bani în ultimii ani în creşe moderne, europene. Obiectivul nostru este să depăşim Bucureştiul în materie de calitate a actului educaţional, de la preşcolar până la universitar, şi să devenim cel mai bun oraş din ţară în materie de educaţie preuniversitară”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, în prezent există un deficit de peste o sută de locuri în creşe, care va fi acoperit anul viitor în urma deschiderii unei noi creşe în centrul municipiului.

În Cluj-Napoca sunt aproape 1.000 de locuri în cele 15 creşe administrate de Primărie.

Emil Boc a vizitat, miercuri, creşa „Castelul fermecat”, deschisă în 1 octombrie, în urma unei investiţii de 828.000 de lei. Noua creşă are o capacitate de 72 de locuri.

Sursa: Mediafax