Fostul premier Emil Boc a anunţat azi că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru nominalizarea unui candidat propriu la prezidenţiale, şi a spus că soluţia pentru ca formaţiunile de dreapta să câştige alegerile pentru funcţia de preşedinte din 2014 este să aibă un singur candidat.

„Nu mă înscriu în competiţia internă din PDL pentru preşedinţie, avem treabă aici. Cred, însă, în actualul context, că dreapta are nevoie acum mai mult ca niciodată să fie unită sau să se unească cât mai repede, pentru că doar aşa va putea învinge stânga distrugătoare a statului de drept şi a locurilor de muncă din România. Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei. De aceea, doar o dreaptă unită poate să bată stânga şi la următoarele alegeri, dar mai ales la alegerile prezidenţiale de anul viitor”, a spus Boc.

Întrebat dacă susţine ideea unui singur candidat al dreptei la prezidenţiale, Boc a spus că „aceasta este soluţia”.

„A merge cu mai mulţi candidaţi ar însemna o diminuare substanţială a şanselor de victorie. Dar o dreaptă unită poate câştiga şi România are nevoie de dreapta. Ne place, nu ne place, astea sunt soluţiile care s-au demonstrat în România că asigură supravieţuirea economică, cu efortul românilor, iar pentru consolidarea democraţiei avem nevoie de orientări de centru-dreapta şi nu de stânga, care are apucături de origine stalinisto-comuniste”, a precizat Emil Boc.

 

Radu Ştefan