Cadu a fost cel mai slab om al CFR-ului şi în eşecul de aseară de la Ploieşti, scor 2-3, greşind grav la două goluri ale Petrolului, dar, probabil, cel sacrificat va fi şi de această dată antrenorul

Echipa lui Grigoraş a plecat fără punct şi din a cincea deplasare a acestui sezon, în ciuda “dublei” spectaculoase reuşite de croatul Djokovic

Cei care au văzut în spatele fiecărui joc jalnic făcut de Cadu în ultima perioadă vreo dorinţă ascunsă a lusitanului de a scăpa de omul care îl antrenează – vezi cazul Mircea Rednic – nu au făcut decât să îl supraevalueze pe purtătorul de banderolă de la CFR. Portughezul care se laudă prin Cluj cu trofeele obţinute pur şi simplu nu mai poate! Iar în colţul cu argumente PRO pentru această idee stă şi meciul de aseară, de la Ploieşti. Intrat în careul ardelenilor, cel poreclit “Dorel” de ploieşteni n-a avut nevoie decât de o secundă pentru a-l debusola complet pe deja debusolatul Cadu. Dribling scurt şi şut la colţul lung, fără ca Felgueiras să mai poată să facă ceva (11). Peste câteva zeci de secunde, dornic să se revanşeze, căpitanul CFR-ulu a încercat, cu sprijin de la Velayos, o intervenţie în stilul „nu trece nici mingea, nici omul”. Omul, adică Albin, nu a trecut, însă mingea da. Şi a ajuns la Teixeira, jucătorul care rămâne la fel de tehnic şi dacă joacă desculţ pe cărbuni încinşi. Portughezul l-a driblat elegant pe conaţionalul Felgueiras şi partida începea să semene, pentru clujeni, tot mai mult cu dezastrul de la Vaslui.

Duelul Djoko – Ndjogno

După golul lui Teixeira, Petrolul a început, treptat, să se stingă. Mingea a trecut tot mai rar prin dreptul lui Cadu, semn că ardelenii au împins jocul spre poarta lui Pecaha, şi au început să apară şi ocaziile. Golul echipei lui Grigoraş nu a venit însă din vreo fază lucrată, ci dintr-o super execuţie a lui Djokovic, mijlocaşul cu nume de campion din tenis. Croatul crescut pe la şcolile de fotbal din Olanda a profitat de o respingere greşită a lui Boudjema şi l-a surprins pe portarul ploieştenilor cu un şut în forţă la colţul scurt. Tot el a adus şi egalarea, după ce banda stângă a apărării petroliste a dispărut din faţa lui Maah. Acesta a pasat în şase metri şi, întinzându-se la maximum, Djokovic a reuşit să împingă mingea în plasă.

2-2-ul de pe tabelă i-a dezmorţit pe ploieşteni şi au început să rateze cot la cot cu jucătorii CFR-ului într-o repriză a doua jucată într-un veritabil stil englezesc. Priso, intrat în locul lui De Lucas, a decis meciul după o nouă fază în care apărarea clujenilor a fost depăşită. CFR nu a luat puncte nici din această deplasare, iar şefii CFR-ului probabil caută un nou antrenor care să vină în locul lui Grigoraş. Dar, totuşi, de un nou fundaş nu se interesează nimeni pe la Cluj?

UPDATE: ECHIPELE DE START

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme – Boudjemaa, Hoban – De Lucas, Teixeira, Albin – Dore

Rezerve: Bornescu, Mustivar, Beţa, Walter Fernandez, Abel Camara, Priso, Morar
Antrenor: Cosmin Contra

CFR CLUJ: Felgueiras – Velayos, Cadu, Rada, Camora – Djokovic, Gabionetta, Muniru – Obgu, Batin, Maah

Rezerve: Mincă, Hora, Sepsi, Voiculeţ, Obiora, Fl. Costea, Deac
Antrenor: Petre Grigoraş

Arbitri: Alexandru Tudor, Ov. Artene, Mircea Grigoriu

Sursa: Pro Sport