Autorităţile italiene au anunţat marţi că l-au reţinut pe căpitanul navei care a naufragiat săptămâna trecută, în apropierea insulei Lampedusa, soldându-se cu cel puţin 200 de morţi.

Potrivit anchetatorilor, unii dintre supravieţuitori l-au identificat pe un bărbat care facea parte dintr-un grup de contrabandişti, relatează postul de televiziune ABC News în pagina electronică.

Suspectul Bensalem Khaled, un tunisian în vârstă de 35 de ani, a fost transferat de la Lampedusa la Agrigento, în Sicilia. El a fost inculpat pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru susţinerea imigrării ilegale şi omucidere, informează postul de televiziune Al-Jazeera în pagina electronică.

Purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă, Filippo Marini, a declarat că marţi au fost recuperate alte 18 cadavre, ridicând bilanţul naufragiului la 250 de morţi.

Peste 300 de persoane au murit probabil, potrivit estimărilor autorităţilor, în naufragiul acestui vapor care s-a răsturnat şi s-a scufundat joi dimineaţa, având la bord aproximativ 500 de imigranţi.

Sursa: Mediafax