Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi-au prezentat proiectele de ţară în faţa membrilor PDL Cluj, în cursa de câştigare a mandatului pentru prezidenţiale din partea regiunii Nord-Vest.

Cătălin Predoiu s-a axat în discursul său pe susţinerea independenţei Justiţiei precum şi pe instaurarea unui adevărat echilibru între puterile statului. Acesta susţine revizuirea Constituţiei prin aplicarea dorinţei poporului de a asigura un parlament format din doar 300 de aleşi, precum şi o adevărată reformă administrativă, diferită de cea propusă de USL.

Un element distinctiv în proiectul lui Predoiu este şi susţinerea integrării Moldovei în Uniunea Europeană.

Gheorghe Falcă a pus accent pe susţinerea valorilor de dreapta şi în mod special pe susţinerea familiei tradiţionale, a iniţiativelor de afacere în familie.

„Proiectul meu nu este unul de ţară, pentru guvern şi pentru ministere, este un proiect pentru cetăţenii cu care ne întâlnim zi de zi”, a spus acesta.

Primarul Aradului consideră că trebuie să fie susţinuţi de dreapta şi agricultării, alături de profesori, medici şi alte categorii de muncitori, mai ales în condiţiile în care costurile cu hrana vor creşte tot mai mult.

Dacă Gheorghe Falcă este de părere că pentru unirea dreptei româneşti trebuie să se pornească tratative între formaţiuni încă de pe acum, Cătălin Predoiu spune că este mai indicat ca PDL să aştepte negocierile până după europarlamentare, pentru ca dreapta să fie construită în jurul PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL a declarat că democrat-liberalii sunt pe o traiectorie ascendentă în sondaje şi cu siguranţă PDL va deveni cel mai puternic partid de dreapta după europarlamentare, cu peste 20% obţinute la scrutinul din 2014.

NapocaNews